(untitled) (Zaporizhzhia Historical Review, 2019)
У статті на основі міських положень 1863 р. для Одеси, 1870 і 1892 років порівнюється виборчий процес до органів міського самоврядування. Характеризуються правові засади виборчих прав городян, процедури обрання гласних у міські думи, досліджуються причини й характер змін у виборчому механізмі під впливом різних чинників суспільно-політичного та економічного життя Російської імперії другої половини ХІХ ст.