(untitled) (Zaporizhzhia Historical Review, 2019)
Стаття розглядає питання, що відбувалися у період з 1930 до 1937 років навколо й у середині славнозвісного будинку «Слово», розташованого у середмісті м. Харкова – тодішній столиці УССР. Йдеться про мешканців 68 помешкань та людей, які там проживали. З’ясовано, що для письменників за їх гроші було створено комфортні у порівнянні з іншими містянами умови проживання. У подальшому це було використано на користь правлячої комуністичної партії. Автори здійснили спробу проаналізувати питання, висвітлені у більшості з відомих на цей час літературі та джерелах. Зокрема, розташування помешкань, прізвища людей, які в них проживали; архітектурні «викрутаси» тих років й відсутність ліфтів при наявності солярію на даху будинку; процеси тотальної телефонізації й «моди», притаманні пожильцям.