(untitled) (Zaporizhzhia Historical Review, 2019)
Стаття, побудована на матеріалах Державного архіву Запорізької області, присвячена створенню колективного портрету жінок-делегаток 1920-х рр. на Запоріжжі. Визначено, що на початок 1920-х років населення Запорізького краю у переважній більшості не було готовим до радянських емансипаційних практик, тож організатори делегатських зібрань та самі делегатки зіштовхнулися з потужним патріархальним спротивом. На початку 1920-х років розвиток делегатського руху визначає висока ступінь зацікавленості його учасниць, але з 1926-1927 рр. відбувається зменшення зацікавленості жінок у делегатстві при формальному зростанні кількості учасниць зібрань. Розкрито, що за своїм соціальним складом більшість жінок-делегаток у значних містах були робітницями, містечках – службовцями, у селах – біднячками та батрачками.