(untitled) (Zaporizhzhia Historical Review, 2019)
У статті аналізуються відносини між РСФРР і УСРР у сфері адміністративно-територіального устрою. Показано особливості здійснення російської радянської політики щодо визначення російсько-українського кордону 1923–1928 рр. Охарактеризовано діяльність державних комісій з врегулювання кордону між РСФРР і УСРР 1920-х рр. Доведено, що при визначенні російсько-українського кордону не було дотримано етнографічного принципу, економічної доцільності та не враховано клопотань населення.