(untitled) (Zaporizhzhia Historical Review, 2020)
Стаття присвячена Очаківської області, офіційно приєднаній до Російської імперії згідно Яського миру 1791 року, та діям уряду по освоєнню та заселенню території цієї адміністративної одиниці, розташованої в Буго-Дністровському межиріччі. В статті подано аналіз межових відомостей 1792- 1793 років, та вперше подається відомість 1793 року, яка проливає світло на стан заселеності Очаківської області, та розподіл земельних ділянок під державні та приватні поселення.