(untitled) (Zaporizhzhia Historical Review, 2020)
У статті характеризуються складові садибних ансамблів: панський будинок, господарські споруди, парк із квітниками та церква. Аналізуються стилі паркового будівництва, які були характерні для цього регіону. Розглядається роль садиби в суспільному, культурному та господарському житті. Характеризується значення всіх складових елементів в системі садибного ансамблю.