(untitled) (Zaporizhzhia Historical Review, 2020)
У статті робиться спроба дослідити та співставити навчальний процес у повсякденному житті студентства України кінця ХІХ – початку ХХ ст. у вищих закладах освіти Києва, Харкова, Одеси та Львова. Аналізується картина щоденних лекційних та практичних занять при навчальному закладі з визначенням дня, години, назви предмета та його викладача. Репрезентовано безпосередній навчальний процес під час практичних та лабораторних занять, самостійну позааудиторну роботу університетської молоді та підготовку до екзаменів.