(untitled) (Zaporizhzhia Historical Review, 2020)
У статті проаналізовано спогади студентів Університету Св. Володимира Олександра Васильовича Романовича-Славатинського, Василя Григоровича Авсєєнка, Веніаміна Йосиповича Португалова про представника школи істориків Університету Св. Володимира, професора кафедри російської історії Платона Васильовича Павлова (1823–1895) за період його успішного викладання у 1847-1859 роках в університеті, де він мав величезний авторитет і глибоке шанування серед студентів, впливав на формування їхнього світогляду, формував свою наукову школу.