(untitled) (Zaporizhzhia Historical Review, 2020)
Статтю присвячено дослідженню джерельного потенціалу дореволюційних єпархіальних періодичних видань. На основі аналізу значного масиву фактичних даних в “Херсонских епархиальных ведомостях” висвітлюються основні форми благодійної діяльності дворянської верстви у напрямку допомоги церквам Херсонської губернії. Загальна для всіх “епархиальных ведомостей” типова структура дозволяє зробити висновок про універсальний характер єпархіальної періодики як джерела історії дворянської благодійності в різних губерніях Російської імперії в ХІХ – на початку ХХ століття.