(untitled) (Zaporizhzhia Historical Review, 2020)
На підставі ретельного вивчення селянських щоденників В. Рубеля, І. Ярошенка, М. Молодика, О. Замрії, С.Сала реконструюється картина шлюбно-сімейних відносин кінця ХІХ – першої третини ХХ ст. Простежуються життєві стратегії трьох поколінь мешканців українського степового регіону, що дає можливість прослідкувати ступінь адаптації селянської родини до змін суспільного буття першої третини ХХ століття.