(untitled) (Zaporizhzhia Historical Review, 2020)
Проаналізовано вплив радянського урядового чинника на діяльність культурно-просвітньої інституції – “Товариства ім. М. Качковського” на західноукраїнських землях у міжвоєнний період. Діяльність організації розвивалася у складних умовах культурно-просвітнього життя українців. Інституція мала на меті поширення освіти і знань серед широкого загалу. У статті висвітлено процес розвитку співпраці членів “Товариства ім. М. Качковського” з громадсько-політичними діячами Української Радянської Соціалістичної Республіки, Союзу Радянських Соціалістичних Республік.