(untitled) (Zaporizhzhia Historical Review, 2020)
У статті простежено релігійну діяльність молокан на теренах Волинського округу впродовж 1920-х рр. На основі архівних документів автором виявлені основні осередки молоканства у цьому регіоні, з‟ясовані особливості віровчення цієї релігійної течії, її відносини з органами влади в умовах більшовицького режиму, визначені основні причини зростання кількості їхніх громад. Так, у науковій розвідці використано дві судові справи щодо діяльності молокан, з яких довідуємося про специфіку діяльності громад молокан в межах Волинського округу. У статті також простежено антирелігійну політику влади щодо молоканства, висвітлені методи боротьби з молоканами.