(untitled) (Zaporizhzhia Historical Review, 2020)
У статті розкривається діяльність освітянської профспілки у вищій школі в УСРР у 1920-х рр. Показується процес створення профспілкових секцій у вищих навчальних закладах, окреслюється їх сфери впливу. Автор аналізує статистичний матеріал, показуючи зміни у кількісному складі освітянської профспілки, та характеризує їх вплив на ключові напрямки діяльності в окреслений період. У дослідженні зроблено акцент на наступних сферах: забезпеченні соціально-матеріальних потреб, активній участі у навчально-освітньому процесі та культурній роботі, активності у суспільнополітичному житті УСРР та громадській роботі у 1920-х рр.