(untitled) (Zaporizhzhia Historical Review, 2020)
У статті досліджуються регіональні особливості “куркульської операції” 1937–1938 рр. в Дніпропетровській області. На основі аналізу вітчизняної та зарубіжної історіографії, а також архівних документів, що вперше вводяться до наукового обігу, визначаються причини проведення “куркульської операції” як складової “Великого терору”. Охарактеризовано спрямованість, механізми ухвалення та способи реалізації наказу НКВС СРСР № 00447. Висвітлені наслідки “куркульської операції” в Дніпропетровській області.