(untitled) (Zaporizhzhia Historical Review, 2020)
Стаття присвячена відновленню і будівництву нового сільського житла в Центральній Україні в період відбудови економіки 1945–1950 рр. На матеріалах Київської, Кіровоградської та Полтавської області з‟ясовано чинники, що впливали на стан і тенденцій розвитку житлового фонду в сільській місцевості в зазначений період. Ґрунтовно охарактеризовано кількісні і якісні показники будівництва, показано труднощі і недоліки в організації будівельних робіт у перші повоєнні роки на селі та оцінено роль держави у цих процесах.