(untitled) (Zaporizhzhia Historical Review, 2020)
На основі аналізу різних зразків фіскальних документів Польського королівства та Речі Посполитої доведено їх репрезентативність для демографічних обчислень. Підкреслено, що найкращим для загальних підрахунків є матеріал поборових реєстрів, оскільки ці документи містять повні переліки міст та сіл тих адміністративних одиниць, що обкладалися податком. Також підраховано кількість мешканців Львівської землі Руського воєводства за відомостями джерел 1532 – 1578 рр. За даними останнього документу, встановлене число жителів землі перевищувало 85 тисяч чоловік, а реальне, ймовірно, досягало відмітки у 120 тисяч осіб.