(untitled) (Zaporizhzhia Historical Review, 2020)
У статті досліджено меценатську діяльність представниць родини відомих промисловців Терещенко. Розглянуто їх залучення до громадського життя Київської губернії. Описано участь у благочинних акціях та доброчинних товариствах. Проаналізована їх роль у становленні освіти серед сільського та міського населення. Виявлено вплив діяльності жінок з родини Терещенко на поліпшення медичного обслуговування для найбідніших верств населення, а саме дітей та молодих матерів. Акцентовано увагу на благодійній допомозі у воєнний час.