(untitled) (Zaporizhzhia Historical Review, 2020)
Стаття є розвідкою стосунків між двома знаменитими у культурному і громадсько-політичному житті України ХІХ ст. діячами – В. В. Тарновським-молодшим і Т. Г. Шевченком. Запропонований ракурс дослідження вмотивований інтересом до пізнання внутрішнього світу двох земляків, дружба яких давала їм натхнення для життя і творчості.