(untitled) (Zaporizhzhia Historical Review, 2020)
У статті висвітлені основні питання діяльності навчальних закладів Кременця, що функціонували в корпусах Єзуїтського колегіуму з початку XVIII ст. по сьогодення. Подано коротку характеристику архітектури будівель, історію виникнення та функціонування шкіл у цих корпусах. . Розкрито основні освітні напрямки діяльності, стисло охарактеризовано навчальний процес та ідеологічне спрямування кожної установи. Простежено традиції спадкоємності навчально-виховних осередків та їх правонаступництво.