(untitled) (Zaporizhzhia Historical Review, 2021)
У статті, підготовленій на переважно невідомих широкому науковому загалу історичних документах, проведено аналіз військово-політичних умов та правових актів, регулюючих засади створення, принципи та напрямки діяльності Головної Української комісії у справах полонених і біженців – центрального відомства УСРР у розв‟язанні комплексу проблем, пов‟язаних з колишніми біженцями та військовополоненими Першої світової війни.