(untitled) (Zaporizhzhia Historical Review, 2021)
У статті на основі архівних джерел та історіографії здійснено аналіз репресивної політики радянської влади проти церкви й релігії як складових ліквідації традиційного світогляду українського селянства. Проаналізовано різні прояви боротьби більшовиків проти церкви і селянства як носія релігійних цінностей: закриття храмів, вилучення церковних цінностей, антирелігійна кампанія, репресії проти віруючих. У статті з‟ясовано реакцію селянства на антицерковну політику влади, піднесення релігійного руху у 1920-х роках.