(untitled) (Zaporizhzhia Historical Review, 2021)
Розвиток вітчизняної історичної науки тісно пов᾽язаний з іменами людей, які через складну суспільнополітичну ситуацію ХХ ст. були дещо позабуті. До таких особистостей відноситься відомий український історик церкви, монах Чину Святого Василія Великого о. Атанасій Пекар. Радянська історична наука відкинула його на маргінеси української наукової думки, тим то й позбавила читача будь-яких відомостей про нього. Лише завдяки копіткій праці вітчизняних вчених на еміграції, ім᾽я видатного історика України було статті подається аналіз наукової спадщини вченого в контексті вивчення ним однієї з найтрагічніших сторінок церковної історії на Закарпатті, який пов᾽язаний з Українською греко-католицькою церквою у ХХ ст.