(untitled) (Zaporizhzhia Historical Review, 2021)
У статті використовуючи матеріали переписів населення 1920, 1923 і 1926 року, досліджено національний склад населення міст Лівобережної України в 20-ті роки ХХ ст. Автор найбільше уваги зосереджує на трьох найчисельніших етнічних групах: українцях, росіянах, євреях. Відстежує коливання частки тієї чи іншої нації в містах різних типів, називає причини її збільшення або зменшення. Наголошує, що зміни, які відбулись серед національного складу міського населення впродовж 1920-х років, були закономірним наслідком тих економічних процесів, які проходили в країні у роки нової економічної політики.