(untitled) (Zaporizhzhia Historical Review, 2021)
Стаття присвячена порівняльному аналізу радянської довоєнної та нацистської окупаційної аграрної політики на матеріалах південно-східної України. Порівняння здійснюється за наступними напрямками: колгоспно-радгоспна система, масові каральні акції на селі, функціонування в сільських районах органів місцевого самоврядування, соціальне забезпечення та рівень життя селянства, податковий тиск, ставлення селянства Півдня України в 30–40-х рр. ХХ ст. до різноманітних владних структур. Звертається увага на те, що як радянський, так і нацистський тоталітарний режими розглядали сільське господарство південно-східних областей України лише з точки зору поповнення продовольчосировинних ресурсів. При цьому нацисти намагалися зберегти статус-кво в аграрних відносинах і якомога ширше пристосувати до своїх інтересів вже існуючі виробничо-організаційні відносини в сільському господарстві.