(untitled) (Zaporizhzhia Historical Review, 2021)
У статті розкрито перебіг геноциду євреїв в одній з адміністративних одиниць на окупованих нацистами територіях – генерал-комісаріаті “Волинь-Поділля”. Автор визначає тенденції Голокосту на цих територіях: запровадження системи дискримінації євреїв, які супроводжувалися першими розстрілами жертв, їх концентрація у гетто, доведення євреїв до стану фізичного та психологічного виснаження. На другому етапі, який розпочався наприкінці літа – на початку осені 1942 р., масові розстріли стають системними. На думку автора, це свідчить про те, що винищення жертв у генерал-комісаріаті “Волинь-Поділля” було складовою нацистського варіанту “остаточного розв‟язання єврейського питання”.