(untitled) (Zaporizhzhia Historical Review, 2021)
У статті на основі матеріалів державних обласних архівів та періодичних видань розглядається проблематика процесу національно-культурного відродження в Південній Україні др. пол. 80-х – поч. 90- х рр. ХХ ст.. Розкрито інституційні засади та напрями діяльності Товариства української мови ім. Т. Г. Шевченка у зазначений період. Визначено місце і роль осередків Товариства Південної України у процесі розбудови незалежної держави в період краху радянської системи напр. 1980-х – 1991 рр..