(untitled) (Zaporizhzhia Historical Review, 2020)
У статті розглянуто історичні джерела особистого походження, які характеризують постать публіциста, науковця та державного діяча О.І. Георгієвського. Особлива увага приділена аналізу його мемуарної спадщини. Також, досліджено мемуари та листи видатних літераторів другої половини ХІХ ст.. з якими був знайомий та працював поруч О.І. Георгієвський. Мемуарно-епістолярна спадщина відомих державних та суспільних діячів епохи дозволила більш об‟єктивно оцінити внесок О.І. Георгіївського у розвиток періодичної преси та проаналізувати його доробок на ниві народної освіти.