(untitled) (Zaporizhzhia Historical Review, 2020)
У статті досліджуються інформаційні можливості діловодних джерел щодо надання особистісних даних – фактів біографії, життєвих стратегій, мотивів діяльності. Просопографічний аналіз діловодних джерел уможливив з‟ясування ставлення суспільства у 1839 – 1857 рр. до домашньої освіти, а також суспільне становище домашніх учителів в Одеському навчальному окрузі. У результаті вивчення діловодних документів виявилося, що переважну більшість серед домашніх учителів складали чоловіки-іноземці та місцеві громадяни іноземного походження.