(untitled) (Zaporizhzhia Historical Review, 2020)
У цій статі здійснено огляд наукових досліджень українських істориків, праці яких присвячені ролі конфесійного чинника в житті кримських татар в Україні упродовж ХІХ – на початку ХХ століття. Охарактеризовано основні публікації вітчизняних істориків, спрямовані на релігійний фактор та наголошено на недостатньому рівні вивчення дослідниками проблеми консолідуючої ролі релігії в життєдіяльності етнічних громад в Україні ХІХ –першої половини ХХ століття.