(untitled) (Zaporizhzhia Historical Review, 2020)
У статті проводиться аналіз спогадів політв‟язнів в якості історіографічних джерел з проблеми політичних репресій міжвоєнного періоду в Україні в 20-30-і рр. ХХ ст. Автор приходить до висновків, що саме поява спогадів учасників та жертв політичних репресій стала генератором подальшої активізації наукових досліджень проблеми, викликала інтерес до позначеної тематики з боку представників зарубіжної україністики. У той же час автор акцентує увагу на певному суб‟єктивізмі та відсутності належної джерельної бази в силу об‟єктивних причин. Зроблено висновок про те, що навіть на сьогоднішній день велика кількість спогадів залишається неопрацьованою і невведеною в історіографічний оборот.