(untitled) (Zaporizhzhia Historical Review, 2020)
Стаття присвячена аналізу особливостей відображення вербування цивільного населення на примусову працю до нацистської Німеччини під час Другої світової війни у споминах селян півдня України. Детально розглянуто комплекс спогадів населення півдня України, зібраних у ході археографічно-етнографічних експедицій Запорізького наукового товариства ім. Я. Новицького, відзначено фази й методи вербування, проаналізовано особливості відображення даних процесів у пам‟яті колишніх остарбайтерів та етапи ставлення народу й держави до проблеми примусової праці під час Другої світової війни.