(untitled) (Zaporizhzhia Historical Review, 2020)
У статті проаналізовано процес видання та зміст громадсько-політичних газет русофільського спрямування в Галичині впродовж 1861–1914 рр., а саме таких періодичних видань: “Слово” (1861–1867), “Галичанинь” (1862–1863), (1867–1870), “Проломь” (1880–1882), “Новый Проломь” (1883–1887), “Червона Русь” (1888–1891), “Галицька Русь” (1891–1892), “Галичанинь” (1893–1913), “Русское слово” (1890–1914). З‟ясовано концепцію зазначених часописів щодо найважливіших аспектів національно-культурного руху українців краю у 60-х рр. ХІХ – на початку ХХ ст., зокрема діяльності освітніх установ, запровадження фонетичного правопису тощо.