(untitled) (Zaporizhzhia Historical Review, 2020)
У статті аналізується історіографія середини ХІХ – початку ХХІ століття, яка стосується історії Верхнього замку в м. Острозі. Розглядаються як окремі його оборонні споруди, так і Верхній замок у цілому. В структурі останнього у працях дослідників дореволюційного, радянського та сучасного періодів було проаналізовано низку захисних будівель із різноманітних аспектів. До них відносяться: північна стіна Богоявленської церкви, Дім (Вежа) Мурована, Нова (Кругла) башта, Дерев‟яна башта, зброярня (арсенал), підземелля та давнє городище.