(untitled) (Zaporizhzhia Historical Review, 2020)
У статті досліджуються види і типи верхнього одягу, притаманні Поділлю першої половини ХХ ст. Проаналізовані відмінності верхнього вбрання на Західному та Східному Поділлі. Розглядаються історичні передумови, що спричинили зникнення певних видів верхнього одягу та появу нових. Головну увагу приділено найбільш поширеному типу подільського зимового верхнього одягу – кожуху. Схарактеризовано технологію виготовлення кожухів, зокрема особливості крою, способи пошиву, а також загальні риси розвитку кушнірства на Поділлі. Звернено увагу на побутування на Поділлі кушнірського промислу як окремого народного промислу, відмінного від кравецтва.