(untitled) (Zaporizhzhia Historical Review, 2020)
Стаття присвячена етнографічному дослідженню польського вченого другої половини XIX ст. К. Мрочка. Розкрито зміст його народознавчої спадщини. Особливу увагу зосереджено на етнографічних записах, які дослідник здійснив на Покутті, а саме в Снятинському повіті. З‟ясовано, що більшість його етнографічних записів мають як загальноукраїнську, так і локальну своєрідність. Охарактеризовано внесок К. Мрочка в народознавче дослідження Покутського етномасиву.