(untitled) (Zaporizhzhia Historical Review, 2020)
У статті висвітлюються особливості статусу представників творчих професій, а саме художників, скульпторів, архітекторів у італійських містах доби раннього Ренесансу з огляду на цехову систему організації ремісничого виробництва, що панувала тоді в Європі, та її вплив на суспільне життя міста, систему управління, тощо. Стаття пропонує відповіді на такі питання, як: членами яких цехів були митці, на яких правах вони туди входили, як це впливало на їхню працю, чи була приналежність до цеху обов‟язковою та інші.