(untitled) (Zaporizhzhia Historical Review, 2020)
У статті досліджено місце, роль і значення імаретних комплексів у системі вакфу Османської імперії у XIV-XVII ст. Проаналізовано основні шляхи створення імаретних комплексів, а також їхнє місце в економічному і політичному житті держави. Основну увагу приділено тому, що система вакфу дозволяла надавати послуги населенню безкоштовно. Вказано на визначну роль імаретів у процесі урбанізації і ісламізації новозавойованих земель.