(untitled) (Zaporizhzhia Historical Review, 2020)
У статті розглянуто формування та закріплення негативних стереотипів про ірландців в свідомості англійців ХІХ-ХХ ст. Визначені основні методи розповсюдження подібних поглядів. Проаналізовані найяскравіші образи сформовані ЗМІ, літературою, суспільством. З‟ясовано, що образи ірландців формувалися як відгук на запит суспільства, і головне, як відповідь на політичне домінування Великобританії в світі в ХІХ-ХХ ст.