(untitled) (Zaporizhzhia Historical Review, 2020)
Проаналізовано стан наукового вивчення питань зовнішньої торгівлі Російської імперії кінця ХІХ – початку ХХ ст. радянськими історіографами другої половини 1930-х – 1980-х рр. Основну увагу акцентовано на з‟ясуванні їх ставлення до політики Російської імперії у відповідній сфері. Наявну наукову літературу розподілено на тематичні групи. Визначено спільні та відмінні риси оцінок специфіки зовнішньої торгівлі вказаного періоду. Констатовано залежність позиції авторів від політичних курсу.