(untitled) (Zaporizhzhia Historical Review, 2020)
Стаття присвячена висвітленню деяких проблем і пропозицій стосовно теоретико-методологічного забезпечення тракторобудування як прикладної науки та історії тракторобудування як складової вітчизняної історії науки і техніки. Пропонується розглядати тракторобудування не лише як важливу галузь сільськогосподарського машинобудування, але і як прикладну галузь інженерної науки і техніки, що включає знання і закономірності щодо засобів, методів і способів створення машино-тракторних агрегатів, особливостей їх функціонування, випробування, впровадження, експлуатації та виробництва. Здійснено стислий аналіз розробленої автором концепції періодизації історії тракторобудування в Україні.