(untitled) (Zaporizhzhia Historical Review, 2020)
На основі історико-наукового аналізу розкрито діяльність Всеукраїнської академії сільськогосподарських наук щодо розробки єдиного проблемно-тематичного плану для усієї мережі науково-дослідних установ аграрної галузі на 1932 р. Затвердження плану відбулося на ІІ пленумі Академії після обговорення широкого кола організаційно-методичних питань. Запроектований Академією перший в історії вітчизняної сільськогосподарської дослідної справи зведений план роботи став одним з головних здобутків галузевого дослідництва даного періоду. Основним принципом в його опрацюванні стало поєднання тематичних проблем з вимогами народногосподарських завдань.