(untitled) (Zaporizhzhia Historical Review, 2020)
В статті висвітлюється окремий етап наукової біографії Володимира Івановича Тимофієнка - одного з фундаторів вітчизняної історії архітектури та містобудування, академіка, доктора мистецтвознавства, професора, віце-президента Української академії архітектури, заслуженого діяча науки і техніки України, двічі лауреата Державної премії України в галузі архітектури. Окреслено науковий доробок В. І. Тимофієнка періоду 1972–1984 рр., зокрема під час його роботи у науководослідному інституті теорії, історії і перспективних проблем радянської архітектури у м. Києві, та визначено місце і роль вченого у формуванні новітніх теоретико-методологічних засад історії архітектури та містобудування в сучасній незалежній Україні.