(untitled) (Zaporizhzhia Historical Review, 2021)
У статті досліджується історія розвитку світового футболу у контексті впливу авторитарних режимів на футбольні справи всередині деяких країн. Цей вплив став визначальним у формуванні чисельних національних асоціацій, і разом з тим зробив вагомий внесок у розвиток Міжнародної федерації футбольних асоціацій (ФІФА) та міжнародних відносин. В ході наукової розвідки встановлюються основні причини втручання владної верхівки у футбольні справи, важелі впливу та визначальні в історії “гри мільйонів” події, що змінили напрями розвитку світового футболу. За основу взято історію чотирьох країн: Німеччини, Італії, Бразилії та Аргентини, ‒ найтитулованіших національних футбольних збірних у світі.