(untitled) (Zaporizhzhia Historical Review, 2020)
Стаття присвячена дніпропетровському періоду наукової та педагогічної праці відомого історика Миколи Ковальського. Акцентується увага на факторах, які сприяли його переїзду до Дніпропетровська. Розкривається педагогічна діяльність та основні напрями наукової активності ученого в Дніпропетровському державному університеті. Висвітлено перебування М. Ковальського на адміністративних посадах, зокрема, деканом історико-філологічного та заочного факультетів. Діяльність розглядається з точки зору ідеологічної ситуації означеного періоду.