(untitled) (Zaporizhzhia Historical Review, 2021)
У статті робиться спроба аналізу історіографії середини ХІХ – початку ХХІ століття, яка стосується історії Богоявленської церкви у м. Острозі. В роботі розглядаються різні аспекти з історії цієї культової споруди, а саме: час її заснування, архітектурні особливості, функціонування храму як родинної усипальниці князів Острозьких та як центру Луцько-Острозької єпархії, конфлікт із недопущенням до неї єпископа А. Пузини для її ревізії, майнове забезпечення Богоявленської церкви та особи її настоятелів, причини занепаду храму та ін.