(untitled) (Zaporizhzhia Historical Review, 2021)
У статті досліджено теоретико-методологічні основи та проблемно-тематичні пріоритети новітньої російської історіографії репресивної політики радянської влади в українському селі (1925- 1939 рр.), проаналізовано ступінь вивчення проблеми. Доведено, що, досліджуючи феномен масових антиселянських репресій, російські науковці використовують як концептуальні підходи “тоталітарної школи”, так і школи “соціальної історії”.