(untitled) (Zaporizhzhia Historical Review, 2021)
У статті здійснено історіографічний огляд проблеми реформування суспільних інститутів в період утвердження демократичних засад. В останній чверті ХХ століття Іспанія здійснила успішний перехід до демократичного суспільства. Диктатура, встановлена в 1939 р. генералом Ф.Франко в результаті громадянської війни, була ліквідована мирним шляхом. Нами проаналізована наукова література, в якій висвітлюються особливості функціонування іспанського уряду, парламенту, монархії, засобів масової інформації, судової системи та католицької церкви.