(untitled) (Zaporizhzhia Historical Review, 2021)
У статті висвітлено ключові питання, які обговорювалися на конференціях історичних груп в Українській вільній академії наук, активними учасниками яких були відомі вчені Дмитро Дорошенко, Борис Крупницький, Олександр Оглоблин, Наталія Полонська-Василенко, Петро Курінний, Михайло Міллер та інші. Доведено, що найбільше досліджень присвячено проблемам трипільської культури, етногенезу українського народу, добі гетьмана Івана Мазепи, цивілізаційній приналежності України тощо.