(untitled) (Zaporizhzhia Historical Review, 2021)
Відкриття у минулому столітті цілої низки нових епіграфічних пам‟яток дає дослідникам змогу провести верифікацію повідомлень наративної традиції, репрезентованої в основному “Анналами” Публія Корнелія Таціта, про перебування і діяльність Германіка Цезаря на сході у 18-19 рр. н.е. Тексти рішення сенату у справі Пізона і рішення про вшанування пам‟яті Германіка не лише дозволяють нам уточнити і доповнити картину східної політики Римської імперії на початку І століття н.е., але й вказують нам на певні особливості становлення та розвитку принципату як політичної системи.