(untitled) (Zaporizhzhia Historical Review, 2021)
У статті розглядаються проблеми формування первинних племен з ознаками етнічних спільнот в епоху верхнього палеоліту на території сучасної Білорусі. Наголошується на автохтонному походженні місцевого населення, що були нащадками палеолітичних мисливців-мігрантів тогочасної прильодовикової зони. Підкреслюється роль у ранніх етногенетичних процесах гренської, свідерської та інших археологічних культур. Процес складання первісних племен та початок формування єдиного культурного простору співвідноситься зі змінами, що відбувалися на всьому європейському континенті.